Skip to content

Aikamatka maalle - ässiä ja suklaapatukoita: Alkuperäisiä - download pdf or read online

By Arto Kuivanen,Risto Kuivanen

Veljesten omasta lapsuudestaan kertomat tarinat tarjoavat tositapahtumiin perustuvan aikamatkan 1960- ja 1970-luvuille. Parkanolaisessa maalaiskylässä elämä perustui maanviljelykseen ja karjanhoitoon. Lähes jokaisessa navetassa oli lypsäviä lehmiä, nuorta karjaa ja karsinassa kasvoi possu arkiruoaksi ja joulupöytään. Puurot keitettiin oman maan kaurasta litistetyistä ryyneistä ja eläimille syötettiin kotitarvemyllyssä jauhettua viljaa lähipellosta. Luonto oli lähellä, osana ihmisiä ja elämää. Vaikka elo oli vaatimatonta, se oli myös rikasta ja antoisaa. Köyhyyttä ei ollut, mutta tuhlailuunkaan ei sorruttu. Hankittiin sitä, mitä tarvittiin.

Dramatisoiduissa tarinoissa vanhempien maailmassa on tärkeää työn kunnioitus, oikeudenmukaisuus, rajat ja tekemiseen kannustaminen. Poikien touhuilusta välittyy elämisen riemu ja lupa tehdä asioita. Nuorten vahva ystävyys kala- ja metsästyskaveriin Mattiin rikastaa kertomuksia ja tuo mukaan perisuomalaisia piirteitä. Pohjoissatakuntalainen murre värittää tarinoita omalla voimallaan.

Show description

Read or Download Aikamatka maalle - ässiä ja suklaapatukoita: Alkuperäisiä tarinoita (Finnish Edition) PDF

Best finnish ebooks books

Aku-Petteri Korhonen's Vuoristovaellus Dolomiiteilla lapsen kanssa: Alta Via 2 PDF

Tervetuloa nojatuolimatkalle Dolomiittien vuoristoon! Kirjassa kuvataan kesällä 2015 tehtyä pitkää vuoristovaellusta Italian Dolomiiteilla. Vaellukselle Alta through 2 –reitin kallioisissa maisemissa kertyi pituutta yli a hundred and fifty kilometriä ja korkeuseroa yli 8000 metriä eli mistään sunnuntaikävelystä ei ole kyse.

New PDF release: Ikiaikainen Tie: Jota Jo Alkuseurakunta Kulki (Finnish

James Jordan kuvaa kirjassaan sitä, mikä kristillisyydessä on mennyt vikaan. Moni palaa loppuun palvelutyössään tai uskonvaelluksessaan. Onko mahdollista, että evankeliumina on kerrottu sellaista, mikä onkin sen vastakohta? Jordan kuvaa evankeliumin aitona ilosanomana. Kun Jumalan rakkauden todellisuus läpäisee kristikunnan, avautuu aivan erilainen näkökulma kristilliseen uskoon.

Enemmän empatiaa ja myötätuntoa (Finnish Edition) by Sirpa Tietäväinen PDF

Kirja kutsuu tutkimaan empatian ja myötätunnon merkityksiä ja rooleja työssä, erityisesti hyvinvointialalla. Samalla se haastaa lukijan pohtimaan oman hyvinvointinsa juuria. Millaista on elämisen arvoinen elämä - minulle, sinulle tai heille? Kirjan keskeistä antia ovat näkökulmat ja työkalut empatiataitojen kehittämiseen hyvinvointipalveluissa niin asiakastyössä kuin työyhteisöjen sisällä.

Extra info for Aikamatka maalle - ässiä ja suklaapatukoita: Alkuperäisiä tarinoita (Finnish Edition)

Sample text

Download PDF sample

Aikamatka maalle - ässiä ja suklaapatukoita: Alkuperäisiä tarinoita (Finnish Edition) by Arto Kuivanen,Risto Kuivanen


by Edward
4.2

Rated 4.56 of 5 – based on 31 votes